Met welke accessoires decoreer je de woning in de herfst?

De woning stylen voor de herfst is iets wat meer dynamiek aan je woning geeft. Dit seizoen maakt namelijk ontzettend veel indruk met haar kleurenpallet, die als een deken over het landschap wordt gelegd. De prachtige herfstkleuren kunnen ook voor een extra dimensie zorgen voor binnen je woning. Mits je de woning goed hebt ingericht natuurlijk. Met de komst van de herft zal menig woningstylist erg blij zijn. Maar het is ook mogelijk om de woning zelf ‘herfstproof’ te maken.

Kleuren van een herfstproof woning

Zoals we hierboven al een beetje verklapt hebben, zijn de kleuren van een ‘herfstproof’ woning kleurrijk te noemen. Daardoor kom je bij de styling al gauw uit op roodtinten, geeltinten en bruintinten. Hierbij moet je denken aan bladeren die verkleurd zijn en de zonnestralen die ’s avonds transformeren in schaduwen binnen in je woning. 

Het fijne aan deze zogeheten ‘herfstkleuren’ is dat het kleurenpalet zeer gevarieerd is. Met als resultaat dat er eigenlijk vrijwel altijd kleur is die passend is binnen de huisstijl van jouw woning. Wanneer je jouw woning omtovert met herfstkleuren, creëer je daarmee een knusse sfeer.

Maar wat betekenen de kleuren eigenlijk? De kleur Bordeauxrood staat voor tijdloos en straalt warmte uit. Deze kleur kun je vervolgens weer makkelijk combineren met andere kleuren als oranje. Met deze kleurencombinaties creëer je een net wat chiquere uitstraling. Al met al geven aardetinten en warme kleuren jouw woning dus meer sfeer. Zeker wanneer je de herfstkleuren combineert met ‘herfstproof’ woonaccessoires in huis.

Woonaccessoires voor de herfst

Hierboven heb je al het een en ander gelezen over het gebruikmaken van herfstkleuren in je huis. Nu is het tijd om het over de woonaccessoires te hebben. Om te beginnen is een goed tapijt ook niet zo’n gek idee. Zoek eens naar iets in een Oosterse stijl, die zijn erg tijdloos en passen qua kleuren ook perfect binnen jouw herfstuitzet. Daarnaast kun je de woning ook decoreren met exotische kussens. Des te meer kleurrijke kussens je gebruikt, des te knusser het huis wordt.

Maar wij bevelen je ook aan om vooral lekker te experimenteren. Waarom zou je enkel en alleen één huisstijl toepassen? Terwijl je een modern design wellicht perfect kunt combineren met een wat meer landelijke touch. Het belangrijke hierin is, dat je in ieder geval eenheid hebt binnen je woning en dat maakt het uiteindelijk helemaal af.

Veel succes met de herfstproof maken van jouw woning!