Vloerverwarming of hetelucht verwarming in Zwolle

Vloerverwarming of verwarming van uw huis in Zwolle op basis van hetelucht?

Hetelucht verwarming is een verwarming waarbij geen water of andere vloeistoffen nodig zijn om warmte af te geven. Wanneer het toegepast wordt in woonhuizen, werkt het in koude seizoenen als een complete centrale verwarming en kan het systeem in de zomer dienst doen als airconditioning. Daarnaast kan het ook fungeren als ventilatiesysteem voor het hele huis. Wanneer je vloerverwarming installatie in Zwolle wilt aanleggen kun je hiervoor terecht bij een loodgieter of specialist in Zwolle op het gebied van centrale verwarming. 

Gemeente Zwolle

In de gemeente Zwolle kun je op diverse manier je woning verduurzamen. Hiervoor bieden ze een speciaal programma aan. Zo kun je diverse subsidies aanvragen en gebruik maken van een duurzaamheidslening. Dit kun je gebruiken om je woning te isoleren, dubbel glas te plaatsen of zonnepanelen aan te schaffen. Dit alles om de werking van je vloerverwarming te bevorderen. 

Benodigde apparatuur voor hetelucht verwarming

Een systeem van hetelucht verwarming bestaat uit een aantal onderdelen; u kunt hierbij denken aan de volgende apparatuur:

  • Een verwarmingsketel of warmtebron.
  • Een grote ventilator en een stoffilter.
  • Een geïsoleerd buizenstelsel, dat onder de vloeren en tussen wanden is weggewerkt.
  • Kleine roosters die naar behoefte geopend en gesloten kunnen worden.
  • Grotere vloerroosters, die niet afgesloten mogen en kunnen worden, om de afgekoelde en met stofdeeltjes gevulde lucht te kunnen afvoeren.
  • Een afvoerkanaal dat vergelijkbaar is met een schoorsteenkanaal.
  • Gas en elektra moeten aanwezig zijn ten behoeve van de verwarming en de voortstuwing door de ventilator.

Systemen van luchtverwarming

Er zijn twee verschillende systemen van luchtverwarming; Direct gestookte luchtverwarming waarbij de gasbrander is ingebouwd; deze methode komt men het meeste tegen. De zogenaamde indirect gestookte luchtverwarming. Bij de meeste ketels kan met een druk op de knop overgeschakeld worden op constante ventilatie; dit kan prettig zijn wanneer er veel mensen in een vertrek aanwezig zijn, zoals met een feestje.

Wat zijn de voordelen en kenmerken hetelucht verwarming ten opzichte van vloerverwarming?

Kenmerkend voor heteluchtverwarming is dat je het niet ziet, maar wel merkt. Door de afwezigheid van radiatoren heeft u daarnaast een grotere vrijheid om de woning naar wens in te richten, wat een heel prettig voordeel is van deze verwarmingsmethode. Een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt ervoor dat de binnenkomende lucht naar alle ruimten wordt gevoerd. De voortdurende luchtverversing en filtering houden de lucht fris, en ongewenste stofdeeltjes blijven buiten de deur.

Door de circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, terwijl het hoge rendement van de luchtverwarming de stookkosten laag kan houden. De temperatuur kan zodanig afgesteld worden ,dat wanneer in de zomer een bepaalde temperatuur overschreden wordt, automatisch op airco wordt overgeschakeld. U heeft dus ook direct een airconditioning in uw woning, wat met ons klimaat ook geregeld zeer welkom kan zijn.

Bron: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met verwarming-experts. Je kunt meer informatie over vloerverwarmingsinstallatie.nl lezen op de website. Zo kun je direct een offerte aanvragen of meer lezen over de verschillende soorten vloerverwarming.