Huis verbouwen: wat te doen met het afval?

Huis verbouwen

Heb je een eigen woning? Dan kan je daarmee doen wat je wilt. Het is fijn om bijvoorbeeld een keuken, badkamer of garage naar jouw zin te maken. Natuurlijk moet je dan ook de oude badkamer slopen. Er komt dan afval in allerlei vormen vrij. En container huren in Hilversum bij Paridoncontainers.nl is dan een goed idee. Je kan daar wel wat tips bij gebruiken en die vind je op deze plek.

De juiste container voor de juiste stromen

Als het gaat om sloopwerkzaamheden, dan gaat het vaak ook om grote hoeveelheden afval. Het is vaak niet zo dat het om veel verschillende soorten afval gaat. Dat neemt niet weg dat het wel slim is om te kijken of een bouwafval container toereikend is om al het puin en sloopafval op te ruimen. Het is slim om goed te kijken welk soort verbouwing je gaat doen en welk afval daarbij vrijkomt. In een keuken is dat heel anders dan in een garage.

Het combineren van containers

Het is soms zo dat de werkzaamheden wat ingrijpender zijn. Het is dan ook belangrijk om te weten wat er nodig is. Dat kan je bijvoorbeeld gebruiken om te zien welk model je moet huren. Soms is er voor meerdere stromen niet slechts één container te huren. Het is dan beter om de modellen met elkaar te combineren. Het is namelijk slim om het op die manier aan te pakken omdat je er dan veel meer uit kan halen. Je weet ook precies wat er nodig is om de verschillende soorten goed te kunnen afvoeren. Dit hangt ook af van de hoeveelheid afval die je moet afvoeren.

Het juiste formaat kiezen

Tot slot moet je je ook bezighouden met het juiste formaat van de container. Dit kan je heel simpel zelf uitrekenen. Je kijkt hoe groot het vloeroppervlak is. Dit deel je door de helft en je weet hoeveel m3 aan containerruimte je nodig hebt. Je kan bijvoorbeeld een ruimte van 32 m2 goed schoon krijgen wanneer je 16 m3 aan containerruimte hebt. Dit is meer dan voldoende. Het is natuurlijk wel zo dat je moet oppassen met de verschillende soorten afval die er zijn. Vaak heb je dan dus nog wel de inhoud te verdelen. Let hier dus wel ook goed op om er ook echt zeker van te zijn dat je alles uit je mogelijkheden met de container haalt.