De voordelen van zonwerende raamfolie voor in huis

Zonwerende raamfolie

Zelfs in Nederland kan het in de zomermaanden behoorlijk warm worden. Ieder jaar maken we op z’n minst wel één hittegolf mee en dan klagen we met z’n allen over hoe warm het wel niet in huis is. Toch doen we er vaak niet veel aan om dit het jaar erna te voorkomen. Breng hier verandering in en ga de warmte tegen door zonwerende raamfolie op je ramen te plakken! Om je over te halen hebben we in deze blog alle voordelen van zonwerende raamfolie op een rijtje gezet.

Houdt de warmte tegen

Zoals hierboven al kort naar verwezen is het grootste voordeel van zonwerende raamfolie dat het de warmte van de zon tegenhoudt. Hierdoor wordt het een stuk minder warm in huis in vergelijking met wanneer je geen zonwerende raamfolie zou hebben. Dit kan oplopen tot een temperatuurverschil van wel 6 tot 8 graden! Vooral in de warme zomermaanden kan dit het verschil maken tussen comfortabel slapen of wakker liggen door de warmte.

Neemt weinig ruimte in beslag

Raamfolie heeft als voordeel dat het weinig ruimte in beslag neemt, vooral als je het vergelijkt met (rol)gordijnen. Wanneer je bijvoorbeeld maar een kleine ruimte hebt of wanneer het, door de plaatsing van de ramen, onhandig is om gordijnen op te hangen, biedt zonwerende raamfolie een efficiënte oplossing. Daarnaast is het ook een goed alternatief voor wanneer je niet de mogelijkheid hebt om rolluiken aan de buitenkant te installeren. 

Goedkope optie 

Vergeleken met het aanschaffen van rolgordijnen of het installeren van rolluiken is raamfolie vaak een goedkoop alternatief. Vooral om je de raamfolie precies kan meten op basis van hoe groot je raam is en dus alleen zoveel hoeft te kopen als dat je nodig hebt. Daarnaast is het ook een langdurige oplossing en hoef je er zodra het erop zit voor een lange tijd niks aan te doen. 

Makkelijk op te plakken

Als laatste voordeel van zonwerende raamfolie is dat het makkelijk op te plakken is. Wanneer je de raamfolie bestelt komen er uitgebreide instructies bij en het is een simpel proces om te volgen. Bovendien hoef je bij het opplakken van raamfolie geen gaten te boren in de muur, zoals bij het ophangen van rolgordijnen wel het geval is. Hierdoor brengt het zo min mogelijk schade aan aan je interieur. 
Mocht je nou overtuigd zijn, neem dan eens een kijkje naar het assortiment aan zonwerende raamfolie van Raamfolie-winkel. Hier hebben ze veel verschillende soorten, zoals statische folie, folie voor op kunstof ramen en voor dubbel of enkel glas. Hierdoor is er dus altijd wel een type raamfolie wat past bij ieders wensen!